Salát z pomerančů a oliv - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z pomerančů a oliv
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 47385 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
75 ml | Olej olivový |
150 g | Olivy zelené |
2 špetka | Pepř černý mletý |
900 g | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
8 plátek | Salát hlávkový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 443,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Pomeranče, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z pomerančů a oliv postup přípravy receptu:
1 | Česnek nakrájíme na nudličky, řeřichu posekáme, pomeranče oloupeme a pokrájíme na plátky, olivy rozpůlíme, listy salátu opláchneme, necháme okapat. Zálivku připravíme smícháním oleje s hořčicí, citronovou šťávou, solí, pepřem, česnekem a řeřichou. |
2 | V míse promícháme pomeranče a olivy se zálivkou, pod fólií necháme v chladničce vychladit. Podáváme na listech salátu. |
Poznámka
Servírujeme studené.