Jednoduchý recept

Cejn obalovaný v těstičku

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47386
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1,4 kg Cejn velký
1 dl Citronová šťáva
1 ks Citrony
120 g Maces - nekvašený chléb
3 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 229kJ
6% Sacharidy 21 g
38% Tuky 29 g
10% Sodík 198 mg
88% Bílkoviny 50 g

Cejn obalovaný v těstičku postup přípravy receptu:

1

Cejna očistíme, vykucháme, odřízneme hlavu a ocas. Ve studené vodě rybu důkladně omyjeme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou.

2

Těstíčko: z bílku vyšleháme tuhý sníh, do něj za stálého míchání opatrně vmícháme žloutky, potom pozvolna přisypáváme macesovou mouku. Těstíčko nakonec osolíme, opepříme. Připravené porce obalujeme v těstíčku, ihned pokládáme do pánve na rozpálený olej, opečeme je z jedné strany, obrátíme a dopečeme z druhé.

3

Opečené ryby pokládáme na oválnou mísu, okraje ozdobíme salátovými listy a čtvrtkami citrónu.

Poznámka

Takto připravenou rybu servírujeme teplou. Podává se na svatební hostinu. Macesovou mouku získáme tak, že pomeleme macesový chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept