Cejn obalovaný v těstičku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cejn obalovaný v těstičku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47386 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1,4 kg | Cejn velký |
1 dl | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
120 g | Maces - nekvašený chléb |
3 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 204,5mg |
Draslík | 134,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 240,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cejn velký, Maces - nekvašený chléb, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cejn obalovaný v těstičku postup přípravy receptu:
1 | Cejna očistíme, vykucháme, odřízneme hlavu a ocas. Ve studené vodě rybu důkladně omyjeme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Těstíčko: z bílku vyšleháme tuhý sníh, do něj za stálého míchání opatrně vmícháme žloutky, potom pozvolna přisypáváme macesovou mouku. Těstíčko nakonec osolíme, opepříme. Připravené porce obalujeme v těstíčku, ihned pokládáme do pánve na rozpálený olej, opečeme je z jedné strany, obrátíme a dopečeme z druhé. |
3 | Opečené ryby pokládáme na oválnou mísu, okraje ozdobíme salátovými listy a čtvrtkami citrónu. |
Poznámka
Takto připravenou rybu servírujeme teplou. Podává se na svatební hostinu. Macesovou mouku získáme tak, že pomeleme macesový chléb.