Jednoduchý recept

Dančí guláš na víně s rumem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 47388
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
300 g Chléb konzumní
300 g Cibule
1000 g Dančí maso
3 g Jalovec
30 g Jíška hotová tmavá
3 g Kmín drcený
3 g Majoránka
3 g Nové koření celé
2 g Paprika mletá pálivá
20 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
50 ml Rum
100 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 509kJ
10% Sacharidy 38 g
32% Tuky 24 g
31% Sodík 614 mg
79% Bílkoviny 44 g

Dančí guláš na víně s rumem postup přípravy receptu:

1

Dančí maso odblaníme, nakrájíme na menší kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, krátce orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě.

3

Jakmile se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, špetkou pálivé papriky, podlijeme červeným vínem, rumem, okořeníme novým kořením, jalovcem, kmínem, přidáme česnek a dusíme zvolna téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vroucí vodou. Guláš zahustíme tmavou jíškou, přimícháme majoránku a dodusíme.

4

Před podáváním vyjmeme z guláše celé koření. Podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept