Dančí guláš na víně s rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dančí guláš na víně s rumem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 47388 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
300 g | Cibule |
1000 g | Dančí maso |
3 g | Jalovec |
30 g | Jíška hotová tmavá |
3 g | Kmín drcený |
3 g | Majoránka |
3 g | Nové koření celé |
2 g | Paprika mletá pálivá |
20 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Rum |
100 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 157,8mg |
Draslík | 782,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dančí maso, Kmín drcený, Majoránka, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Rum, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Jíška hotová tmavá, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dančí guláš na víně s rumem postup přípravy receptu:
1 | Dančí maso odblaníme, nakrájíme na menší kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, krátce orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. |
3 | Jakmile se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, špetkou pálivé papriky, podlijeme červeným vínem, rumem, okořeníme novým kořením, jalovcem, kmínem, přidáme česnek a dusíme zvolna téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vroucí vodou. Guláš zahustíme tmavou jíškou, přimícháme majoránku a dodusíme. |
4 | Před podáváním vyjmeme z guláše celé koření. Podáváme s čerstvým chlebem. |