Kuře s houbami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s houbami a zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 47389 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Celer bulvový |
900 g | Kuřecí stehna |
110 ml | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
120 g | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 186,8mg |
Draslík | 815,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 522,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s houbami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna stáhneme z kůže, vykostíme, nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v Solamylu, zakapeme sojovou omáčkou a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny marinovat. |
2 | Houby očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, z paprik vykrojíme semena a nakrájíme na nudličky. Celer oloupeme a nakrájíme na nudličky. |
3 | Na polovině oleje osmahneme houby s paprikami a celerem. Na zbylém oleji opečeme maso ze všech stran, přidáme houbovou směs a podáváme. |