Staroslovanské vepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staroslovanské vepřové kotlety
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47390 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
5 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 70,5mg |
Draslík | 686,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Staroslovanské vepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Žampiony omyjeme a nakrájíme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, pak zmírníme oheň a upečeme je doměkka. Měkké kotlety vyjmeme z pánve, dáme do mísy a uschováme v teple. |
4 | Do vypečeného tuku v pánvi přidáme máslo, osmahneme na něm kolečka cibule a nakrájené žampiony. Směs opepříme, posypeme kmínem a osolíme. Přikryté dusíme asi 5 minut, pak přidáme opečené kotlety a společně s cibulí a žampiony je ještě chvíli podusíme. |
5 | Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře a na každou přidáme část směsi žampionů a cibule. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory, posypané jemně nasekanou pažitkou.