Dušené červené zelí s hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené červené zelí s hrozinkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 47391 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
180 g | Hrozinky |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
40 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
700 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 425,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené červené zelí s hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, vykrojíme košťál a nakrájíme na velmi tenké nudličky. |
2 | Na másle s olejem zelí osmažíme, osolíme, přidáme cukr, hrozinky a ocet. Směs dusíme, až je zelí poloměkké. |
3 | Podáváme jako přílohu. |