Recept

Zvěřinový guláš na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47394

Ingredience

300 g Cibule
40 g Hořčice
500 g Jelení maso
500 g Kančí maso
2 g Kmín drcený
3 g Majoránka
1 ks Masox
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 ml Olej slunečnicový
5 ml Omáčka sójová
20 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
7 g Podravka
300 g Rohlíky celozrnné
100 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
50 g Česnek
15 g Česnek sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 689kJ
13% Sacharidy 45 g
41% Tuky 31 g
29% Sodík 579 mg
80% Bílkoviny 45 g

Zvěřinový guláš na česneku postup přípravy receptu:

1

Kančí a jelení maso odblaníme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, posypeme mletým česnekem, hladkou moukou, promícháme a necháme chvíli uležet.

2

Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, oloupeme čerstvý česnek a prolisujeme.

3

V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme maso a zprudka osmažíme ze všech stran, přisypeme cibuli, zmírníme oheň a smažíme, dokud cibule nezačne zlátnout. Posypeme mletou paprikou, přidáme plnotučnou hořčici, podlijeme vroucí vodou, okmínujeme, přihodíme masox, přidáme polovinu česneku a zvolna dusíme asi 1 hodinu.

4

Potom vmícháme majoránku, zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, dochutíme Podravkou, zbylým česnekem a dodusíme. Podle potřeby podléváme vroucí vodou.

5

Guláš podáváme s celozrnným pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept