Zvěřinový guláš na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinový guláš na česneku
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 47394 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Česnek |
15 g | Česnek sušený |
300 g | Cibule |
40 g | Hořčice |
500 g | Jelení maso |
500 g | Kančí maso |
2 g | Kmín drcený |
3 g | Majoránka |
1 ks | Masox |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej slunečnicový |
5 ml | Omáčka sójová |
20 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
7 g | Podravka |
300 g | Rohlíky celozrnné |
100 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
5 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 508,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Česnek sušený, Cibule, Jelení maso, Kančí maso, Kmín drcený, Majoránka, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Masox, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Podravka, Rohlíky celozrnné, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinový guláš na česneku postup přípravy receptu:
1 | Kančí a jelení maso odblaníme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, posypeme mletým česnekem, hladkou moukou, promícháme a necháme chvíli uležet. |
2 | Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, oloupeme čerstvý česnek a prolisujeme. |
3 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme maso a zprudka osmažíme ze všech stran, přisypeme cibuli, zmírníme oheň a smažíme, dokud cibule nezačne zlátnout. Posypeme mletou paprikou, přidáme plnotučnou hořčici, podlijeme vroucí vodou, okmínujeme, přihodíme masox, přidáme polovinu česneku a zvolna dusíme asi 1 hodinu. |
4 | Potom vmícháme majoránku, zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, dochutíme Podravkou, zbylým česnekem a dodusíme. Podle potřeby podléváme vroucí vodou. |
5 | Guláš podáváme s celozrnným pečivem. |