Jednoduchý recept

Žebrácké vepřové kotlety na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47395
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Hořčice
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
150 g Sýr Ementál (Primátor)
4 ks Vepřové kotlety
0,2 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 910kJ
3% Sacharidy 9 g
37% Tuky 28 g
6% Sodík 118 mg
58% Bílkoviny 33 g

Žebrácké vepřové kotlety na víně postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, česnek nasekáme najemno. Sýr nastrouháme.

2

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, osolíme a posypeme mletou sladkou paprikou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

3

V menší pánvi na lžíci oleje osmahneme nakrájenou cibuli.

4

V druhé velké pánvi rozpálíme zbylou část oleje, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme dozlatova, pak zmírníme oheň, přidáme osmaženou cibuli, přilijeme polovinu vína a pod pokličkou vše pomalu dusíme. Podle potřeby přiléváme víno, kotlety občas obrátíme.

5

Když jsou kotlety téměř měkké, přisypeme nakrájený česnek a přilijeme zbytek vína, pánev odkryjeme a víno necháme odpařit.

6

Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře, každou potřeme hořčicí a posypeme nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Podáváme nejlépe s opečenými bramborami, politými vypečenou šťávou z kotlet. Bílé víno můžeme nahradit vínem červeným.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept