Marinované nudličky z roštěnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované nudličky z roštěnky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 47398 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
800 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
150 ml | Olej rostlinný |
40 ml | Omáčka sójová |
350 g | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 220,0mg |
Draslík | 242,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,1mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované nudličky z roštěnky postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme a nakrájíme na tenčí podélné nudličky. Cibuli a očištěné papriky bez semen nakrájíme na nudličky. Marinádu připravíme smícháním vína, sójové omáčky, cukru, soli, pepře a Solamylu. |
2 | Nudličky zalijeme marinádou a pod fólií necháme v chladničce alespoň 2 hodiny uležet. |
3 | Marinované maso prudce opečeme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme, do výpeku vmícháme cibuli, papriky a zarestujeme. Ke směsi vrátíme maso, prohřejeme a podáváme. |