Jednoduchý recept

Dušená telecí kýta s ovocem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 47400

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Grapefruity
300 g Jablka
70 g Med včelí
30 g Mouka pšeničná hladká
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
130 ml Olej rostlinný
40 ml Omáčka sójová
300 g Pomeranče
30 g Solamyl
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Telecí kýta
500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 890 kcal
Kilojoule 3 722kJ
15% Sacharidy 55 g
56% Tuky 42 g
31% Sodík 618 mg
83% Bílkoviny 47 g

Dušená telecí kýta s ovocem postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu očistíme, nakrájíme na kostky a zaprášíme moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na dílky a zakapeme citronovou šťávou. Pomeranče a grapefruity oloupeme a rozdělíme na dílky.

2

Omáčku připravíme smícháním vychladlého vývaru s medem, Solamylem, sójovou omáčkou a octem.

3

Maso osmažíme na oleji, vmícháme cibuli a chvíli společně smažíme. Přidáme ovoce a za stálého míchání dusíme, až je maso měkké.

4

Nakonec vlijeme omáčku, přivedeme do varu, odstavíme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept