Jednoduchý recept

Zvěřinový guláš v rajčatové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47401
Kategorie: Maso

Ingredience

5 stroužek Česnek
300 g Chléb konzumní
500 g Cibule
60 g Cibule červená
10 g Gulášové koření
500 g Kančí maso
100 g Kečup ostrý
2 g Kmín drcený
3 g Majoránka
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Paprika zelená
3 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
60 g Rajčata
800 ml Rajčatová šťáva
150 g Sádlo škvařené
500 g Srnčí maso
8 g Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 787kJ
15% Sacharidy 55 g
40% Tuky 30 g
30% Sodík 592 mg
79% Bílkoviny 44 g

Zvěřinový guláš v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Kančí a srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, menší zelenou papriku bez jadřince nakrájíme na nudličky, ostrý kečup rozmícháme v rajčatové šťávě, rajče nakrájíme na plátky, červenou cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky.

2

V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, krátce orestujeme a jakmile pustí šťávu, přidáme rajčatový protlak a podusíme. Až se tekutina vysmahne, posypeme moukou, promícháme, podlijeme rajčatovou šťávou s kečupem, ochutíme gulášovým kořením, česnekem, přidáme nudličky papriky a dusíme doměkka. Podléváme rajčatovou šťávou a vroucí vodou. Chvíli před koncem dušení vmícháme majoránku.

3

Hotový guláš rozdělíme na talíře, ozdobíme kroužky červené cibule, plátky rajčete a podáváme s měkkým křupavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept