Vepřová plec s čínským zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec s čínským zelím
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 47402 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
130 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
50 ml | Voda pitná |
800 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 913,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,1mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec s čínským zelím postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Čínské zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů a nakrájíme na kostky. |
2 | Na polovině oleje smažíme maso, vmícháme sůl a pepř. Osmažené maso zakapeme sójovou omáčkou a dusíme na mírném plameni. Zvlášť na zbylém oleji smažíme zelí, přidáme ocet a cukr a dusíme, až je zelí téměř měkké. |
3 | Měkké maso zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě, přidáme udušené zelí, 5 minut dusíme a podáváme. |