Portugalské jablkové smaženky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Portugalské jablkové smaženky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 47403 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
3 ks | Jablka |
1,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
150 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 ml | Olej olivový |
1 l | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Pernod |
1 špetka | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 101,1mg |
Draslík | 224,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 18,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pernod mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Portugalské jablkové smaženky postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka. V míse je pokapeme citronovou šťávou, likérem a poprášíme cukrem. Promícháme a necháme 30 minut stát. |
2 | V misce prošleháme vejce, mléko, olivový olej a zbylý cukr. Vmícháme mouku, prášek do pečiva a skořici. Vymícháme hladké hustší těstíčko, které necháme 30 minut odpočinout. |
3 | V rozehřátém oleji ve fritovacím hrnci smažíme kolečka jablek namočená v těstíčku dozlatova a dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku. Podáváme teplé, poprášené moučkovým cukrem. |