Jednoduchý recept

Dančí guláš s okurkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47405
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory vařené
2 stroužek Česnek
200 g Cibule
1000 g Dančí maso
30 g Jíška hotová tmavá
3 g Nové koření celé
150 g Okurky nakládané
100 g Paprika červená
20 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
100 g Protlak rajčatový
80 g Sádlo škvařené
40 g Slanina vepřová
10 g Sůl
1000 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 446kJ
10% Sacharidy 36 g
37% Tuky 28 g
96% Sodík 2 g
87% Bílkoviny 49 g

Dančí guláš s okurkami postup přípravy receptu:

1

Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, nakládané okurky nakrjíme na nudličky, slaninu na drobné kostičky, červenou papriku bez jádřince nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova. Na cibulový základ vložíme maso, osmažíme, osolíme, opepříme, jakmile pustí šťávu, podusíme do vysmahnutí na tuk. Přimícháme rajčatový protlak, posypeme mletou paprikou, krátce podusíme, podlijeme vývarem z kostí, přisypeme proužky papriky, česnek, okurky, nové koření a dusíme zvolna téměř doměkka.

3

Nakonec zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme a odstavíme.

4

Guláš podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept