Koláč s pórkem a vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s pórkem a vepřovým masem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 47406 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 ml | Džus jablečný |
150 g | Houby čerstvé |
250 g | Linecké (křehké) těsto |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
450 g | Vepřová kýta |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 136,7mg |
Draslík | 955,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus jablečný, Olej rostlinný, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Linecké (křehké) těsto, Maizena - kukuřičný škrob, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s pórkem a vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky a osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji. Vyjmeme a dáme stranou. |
2 | Do pánve přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěné, nakrájené houby. Okořeníme tymiánem a smažíme 5 minut. Přidáme vývar, maizenu, jablečnou šťávu a rajčatový protlak. za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Do omáčky vložíme osmažené maso, osolíme, opepříme a zvolna povaříme 25 minut. |
3 | Maso a zeleninu přesuneme do zapékací formy, omáčku necháme stranou. |
4 | Těsto rozválíme a překryjeme jím formu. Uprostřed těsta prořízneme otvor, aby unikala pára. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a formu vložíme na 30 minut do chladničky. |
5 | Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut. Podáváme s omáčkou. |