Jednoduchý recept

Koláč s pórkem a vepřovým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 47406
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

250 ml Džus jablečný
150 g Houby čerstvé
250 g Linecké (křehké) těsto
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
450 g Vepřová kýta
150 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 021kJ
26% Sacharidy 93 g
31% Tuky 23 g
22% Sodík 437 mg
51% Bílkoviny 28 g

Koláč s pórkem a vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kostky a osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji. Vyjmeme a dáme stranou.

2

Do pánve přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěné, nakrájené houby. Okořeníme tymiánem a smažíme 5 minut. Přidáme vývar, maizenu, jablečnou šťávu a rajčatový protlak. za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Do omáčky vložíme osmažené maso, osolíme, opepříme a zvolna povaříme 25 minut.

3

Maso a zeleninu přesuneme do zapékací formy, omáčku necháme stranou.

4

Těsto rozválíme a překryjeme jím formu. Uprostřed těsta prořízneme otvor, aby unikala pára. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a formu vložíme na 30 minut do chladničky.

5

Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut. Podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept