Jednoduchý recept

Plněná rajčata telecím masem

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47407

Ingredience

1 ks Citrony
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
200 g Majonéza
100 g Olivy černé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
2 kg Rajčata
1 kávová lžička Sůl
400 g Telecí maso přední

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 452kJ
4% Sacharidy 15 g
33% Tuky 24 g
23% Sodík 456 mg
35% Bílkoviny 20 g

Plněná rajčata telecím masem postup přípravy receptu:

1

Zdravá a velká rajčata omyjeme, uřízneme vršek, opatrně lžící vydlabeme střed. Celá rajčata mírně osolíme.

2

Náplň: Hrášek scedíme, vysypeme do misky, přidáme drobně nakrájené olivy, na malé kousky nakrájené telecí vařené maso, přimícháme drobně nasekanou petrželovou nať a všechny suroviny důkladně promícháme. Nakonec podle vlastní chutě přisypeme sůl, pepř, přimícháme majonézu, dochutíme vymačkanou citronovou šťávou a ještě jednou náplň zamícháme.

3

Připravená rajčata naplníme směsí, přiklopíme vrškem, naaranžujeme je na mělký talíř, anebo mělkou mísu a položíme na slavnostní stůl.

Poznámka

Rajčata servírujeme studená. Pěkně nám ozdobí svatební stůl. Mísu ozdobíme čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept