Jednoduchý recept

Mufloní guláš zapečený

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47408
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer bulvový
4 stroužek Česnek
300 g Chléb konzumní
800 g Cibule
30 g Cibule - nať
3 g Kmín drcený
1 ks Masox
30 g Mouka polohrubá
150 g Mrkev kořen
1000 g Mufloní maso
20 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
150 g Sádlo škvařené
7 g Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 699kJ
14% Sacharidy 51 g
40% Tuky 30 g
24% Sodík 484 mg
52% Bílkoviny 29 g

Mufloní guláš zapečený postup přípravy receptu:

1

Mufloní maso očistíme, odblaníme, omyjeme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev s celerem nastrouháme nahrubo a česnek prolisujeme.

2

V pekáčku rozehřejeme sádlo, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, přiložíme maso, obložíme cibulí promíchanou s mrkví a celerem, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a vložíme do vyhřáté trouby. Za občasného podlévání pečeme asi hodinu.

3

Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, do výpeku v pekáčku přimícháme rajčatový protlak, přidáme kostku masoxu, česnek, posypeme polohrobou mmoukou, promícháme, vrátíme do pekáčku maso, podle potřeby přilijeme vodu, vrátíme pekáček do trouby a dopečeme. Guláš promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme posekanou cibulovou natí. Podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept