Dančí guláš zapečený na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dančí guláš zapečený na víně
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47409 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
300 g | Chléb konzumní |
500 g | Cibule |
1000 g | Dančí maso |
4 g | Jalovec |
3 g | Kmín drcený |
40 g | Mouka polohrubá |
3 g | Nové koření celé |
30 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
50 g | Protlak rajčatový |
200 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
3 g | Tymián sušený |
150 g | Vepřový bok uzený |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 185,8mg |
Draslík | 998,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Dančí maso, Kmín drcený, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dančí guláš zapečený na víně postup přípravy receptu:
1 | Dančí maso vykostíme, kosti ponecháme, maso odblaníme, odřežeme šlachy a čisté maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, uzený bůček nakrájíme na nudličky, bílou část pórku na tenká kolečka, zelenou část posekáme najemno. |
2 | V pekáčku rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme kosti z vykošťování, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, okořeníme jalovcem, tymiánem, bobkovým listem a novým kořením. Vložíme do trouby a za občasného podlévání vodou pečeme 1 hodinu. |
3 | Potom přimícháme bůček, pórek, rajčatový protlak, posypeme polohrubou moukou, promícháme, přilijeme červené víno a vrátíme pekáček zpět do trouby. Dopečeme doměkka. |
4 | Před podáváním vyjmeme kosti a celé koření. Guláš rozdělíme na talíře, posypeme zeleným pórkem, doplníme křupavým chlebem a podáváme. |