Jednoduchý recept

Dančí guláš zapečený na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47409
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Bobkový list
300 g Chléb konzumní
500 g Cibule
1000 g Dančí maso
4 g Jalovec
3 g Kmín drcený
40 g Mouka polohrubá
3 g Nové koření celé
30 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
150 g Pórek
50 g Protlak rajčatový
200 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
3 g Tymián sušený
150 g Vepřový bok uzený
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 811 kcal
Kilojoule 3 393kJ
14% Sacharidy 49 g
57% Tuky 43 g
55% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Dančí guláš zapečený na víně postup přípravy receptu:

1

Dančí maso vykostíme, kosti ponecháme, maso odblaníme, odřežeme šlachy a čisté maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, uzený bůček nakrájíme na nudličky, bílou část pórku na tenká kolečka, zelenou část posekáme najemno.

2

V pekáčku rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme kosti z vykošťování, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, okořeníme jalovcem, tymiánem, bobkovým listem a novým kořením. Vložíme do trouby a za občasného podlévání vodou pečeme 1 hodinu.

3

Potom přimícháme bůček, pórek, rajčatový protlak, posypeme polohrubou moukou, promícháme, přilijeme červené víno a vrátíme pekáček zpět do trouby. Dopečeme doměkka.

4

Před podáváním vyjmeme kosti a celé koření. Guláš rozdělíme na talíře, posypeme zeleným pórkem, doplníme křupavým chlebem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept