Jednoduchý recept

Zelňačka po židovsku

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47411

Ingredience

500 g Brambory
3 ks Cibule
1,5 kg Hovězí maso zadní
120 g Husí sádlo
1 kg Kosti hovězí morkové
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná
600 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

79% Kalorie 1,557 kcal
Kilojoule 6 516kJ
4% Sacharidy 16 g
191% Tuky 143 g
11% Sodík 220 mg
79% Bílkoviny 45 g

Zelňačka po židovsku postup přípravy receptu:

1

Kosti vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvaříme vývar. Potom kosti vybereme.

2

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Uvařené scedíme.

3

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky a v pánvi na rozpáleném sádle osmažíme dozlatova. K cibuli přidáme na malé kousky nakrájené maso, opečeme, posypeme moukou, zamícháme, přidáme mletou papriku a vše vysypeme do vývaru. Zelí nakrájíme a také ho vložíme do vývaru, který vaříme přibližně 120 minut.

4

Před dovařením dochutíme soli, pepřem, přidáme uvařené brambory a chvilku povaříme.

5

Hotovou zelňačku rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme teplou, s bramborovými plackami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept