Zelňačka po židovsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelňačka po židovsku
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47411 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
3 ks | Cibule |
1,5 kg | Hovězí maso zadní |
120 g | Husí sádlo |
1 kg | Kosti hovězí morkové |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 l | Voda pitná |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 123,8mg |
Draslík | 319,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Husí sádlo, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kosti hovězí morkové, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelňačka po židovsku postup přípravy receptu:
1 | Kosti vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvaříme vývar. Potom kosti vybereme. |
2 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Uvařené scedíme. |
3 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky a v pánvi na rozpáleném sádle osmažíme dozlatova. K cibuli přidáme na malé kousky nakrájené maso, opečeme, posypeme moukou, zamícháme, přidáme mletou papriku a vše vysypeme do vývaru. Zelí nakrájíme a také ho vložíme do vývaru, který vaříme přibližně 120 minut. |
4 | Před dovařením dochutíme soli, pepřem, přidáme uvařené brambory a chvilku povaříme. |
5 | Hotovou zelňačku rozdělíme na hluboké talíře a podáváme. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou, s bramborovými plackami.