Jednoduchý recept

Chremzel - sladké placky

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47415

Ingredience

150 g Maces - nekvašený chléb
100 g Med včelí
6 dl Olej slunečnicový
60 g Ořechy vlašské
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
3 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 507kJ
10% Sacharidy 38 g
21% Tuky 16 g
5% Sodík 110 mg
18% Bílkoviny 10 g

Chremzel - sladké placky postup přípravy receptu:

1

Víno v kastrůlku přivedeme k varu a ihned stáhneme z ohně. Vlijeme do misky a necháme vychladnout. Do studeného vína přisypeme rozmělněný maces, přidáme drobně nasekané ořechy a promícháme. Vejce rozklepneme, žloutky dáme do misky, z bílků vyšleháme tuhý sníh a také zlehka přimícháme do misky k ostatním surovinám. Připravenou směs nakonec podle chuti osolíme a vypracujeme těsto.

2

Z těsta rukama tvarujeme malé placky, které pečeme v pánvi na větším množství rozpáleného oleje po obou stranách. Upečené pokládáme na měkký sající papír okapat.

3

Každou placku před podáváním polijeme medem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept