Chremzel - sladké placky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chremzel - sladké placky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47415 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
150 g | Maces - nekvašený chléb |
100 g | Med včelí |
6 dl | Olej slunečnicový |
60 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 204,5mg |
Draslík | 181,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 235,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maces - nekvašený chléb mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chremzel - sladké placky postup přípravy receptu:
1 | Víno v kastrůlku přivedeme k varu a ihned stáhneme z ohně. Vlijeme do misky a necháme vychladnout. Do studeného vína přisypeme rozmělněný maces, přidáme drobně nasekané ořechy a promícháme. Vejce rozklepneme, žloutky dáme do misky, z bílků vyšleháme tuhý sníh a také zlehka přimícháme do misky k ostatním surovinám. Připravenou směs nakonec podle chuti osolíme a vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta rukama tvarujeme malé placky, které pečeme v pánvi na větším množství rozpáleného oleje po obou stranách. Upečené pokládáme na měkký sající papír okapat. |
3 | Každou placku před podáváním polijeme medem. |