Jednoduchý recept

Vepřové kotlety pašerácké

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47422

Ingredience

10 g Anglická slanina
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Salám uherský
10 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
4 ks Vepřové kotlety
0,2 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 021kJ
0% Sacharidy 0 g
16% Tuky 12 g
7% Sodík 134 mg
40% Bílkoviny 22 g

Vepřové kotlety pašerácké postup přípravy receptu:

1

Tvrdý sýr a slaninu nakrájíme na proužky.

2

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a odřízneme z nich tučné části. Ty nakrájíme na kostičky a v pánvi vyškvaříme.

3

Kotlety naklepeme, opepříme a osolíme, posypeme sladkou paprikou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

4

V pánvi kotlety na vyšvařeném sádle zprudka z obou stran osmahneme dozlatova. Pak zmírníme oheň, přilijeme část vína a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení podle potřeby přiléváme víno a kotlety několikrát obrátíme, aby měly po obou stranách červenohnědou barvu.

5

Měkké kotlety přendáme a rozložíme v zapékací míse, na každou položíme proužek slaniny, ementálu a kolečka uherského salámu. Do mísy přilijeme vypečenou šťávu z pánve a zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů, až se sýr začne roztékat.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami nebo smaženými hranolky, které poléváme vypečenou šťávou ze zapékací mísy. Slaninu můžeme předem osmahnout v pánvi. Uherský salám je možné nahradit jiným druhem suchého salámu - Vysočina apod., nebo šunkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept