Vepřové kotlety pašerácké - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety pašerácké
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47422 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Anglická slanina |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Salám uherský |
1 špetka | Sůl |
10 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vepřové kotlety |
0,2 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 223,5mg |
---|---|
Cholesterol | 73,0mg |
Draslík | 356,7mg |
Vláknina | 77,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salám uherský, Sýr Ementál (Primátor), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety pašerácké postup přípravy receptu:
1 | Tvrdý sýr a slaninu nakrájíme na proužky. |
2 | Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a odřízneme z nich tučné části. Ty nakrájíme na kostičky a v pánvi vyškvaříme. |
3 | Kotlety naklepeme, opepříme a osolíme, posypeme sladkou paprikou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily. |
4 | V pánvi kotlety na vyšvařeném sádle zprudka z obou stran osmahneme dozlatova. Pak zmírníme oheň, přilijeme část vína a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení podle potřeby přiléváme víno a kotlety několikrát obrátíme, aby měly po obou stranách červenohnědou barvu. |
5 | Měkké kotlety přendáme a rozložíme v zapékací míse, na každou položíme proužek slaniny, ementálu a kolečka uherského salámu. Do mísy přilijeme vypečenou šťávu z pánve a zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů, až se sýr začne roztékat. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo smaženými hranolky, které poléváme vypečenou šťávou ze zapékací mísy. Slaninu můžeme předem osmahnout v pánvi. Uherský salám je možné nahradit jiným druhem suchého salámu - Vysočina apod., nebo šunkou.