Jednoduchý recept

Vepřové kotlety dušené se zelenou paprikou a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47424
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
0,2 l Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
5 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
1 špetka Sůl
4 ks Vepřové kotlety
0,2 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 279kJ
3% Sacharidy 12 g
19% Tuky 14 g
13% Sodík 256 mg
42% Bílkoviny 24 g

Vepřové kotlety dušené se zelenou paprikou a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Papriky podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata spařéme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

3

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

4

V pánvi rozpálíme olej, kotlety zprudka z obou stran osmahneme dozlatova a vyndáme je z pánve.

5

Na oleji v pánvi po kotletách osmahneme nakrájenou cibuli, kterou posypeme mletou paprikou a podlijeme nepatrným množstvím bílého vína, pak vložíme zpět do pánve kotlety. Přikryté dusíme a podle potřeby přiléváme víno a vývar.

6

Když kotlety začínají měknout, přidáme nakrájené papriky a rajčata a za občasného míchání dusíme, dokud kotlety nejsou zcela měkké. Pak v odkryté pánvi necháme vypařit víno, zbytek šťávy zředíme vývarem a necháme krátce provařit.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept