Vepřové kotlety dušené se zelenou paprikou a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety dušené se zelenou paprikou a rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47424 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,2 l | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
5 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
0,2 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 839,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety dušené se zelenou paprikou a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Papriky podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata spařéme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. |
3 | Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily. |
4 | V pánvi rozpálíme olej, kotlety zprudka z obou stran osmahneme dozlatova a vyndáme je z pánve. |
5 | Na oleji v pánvi po kotletách osmahneme nakrájenou cibuli, kterou posypeme mletou paprikou a podlijeme nepatrným množstvím bílého vína, pak vložíme zpět do pánve kotlety. Přikryté dusíme a podle potřeby přiléváme víno a vývar. |
6 | Když kotlety začínají měknout, přidáme nakrájené papriky a rajčata a za občasného míchání dusíme, dokud kotlety nejsou zcela měkké. Pak v odkryté pánvi necháme vypařit víno, zbytek šťávy zředíme vývarem a necháme krátce provařit. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo vařená rýže.