Vepřové kotlety s párkem a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s párkem a šunkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47425 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
4 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
10 g | Šunka dušená |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 70,3mg |
Draslík | 422,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Párky jemné, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s párkem a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme dozlatova, pak zmírníme oheň a upečeme je doměkka. |
3 | Když začínají měknout, přidáme k nim plátky šunky a na poloviny rozkrojené párky, které jsme na koncích nařízli do kříže. |
4 | Upečené kotlety dáme na servírovací talíře, na každou položíme plátek opečené šunky a na ni párek. Přelijeme vypečenou šťávou a ozdobíme kyselou okurkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.