Jednoduchý recept

Pikantní vepřové kotlety na víně s hořčicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47426
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Hořčice francouzská
0,2 l Hovězí vývar základní
5 g Máslo čerstvé
2 ks Okurky nakládané
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
600 g Vepřové kotlety
0,2 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 632kJ
2% Sacharidy 8 g
27% Tuky 20 g
116% Sodík 2 g
59% Bílkoviny 33 g

Pikantní vepřové kotlety na víně s hořčicí postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova, pak přidáme hladkou mouku a za stálého míchání přilijeme část bílého vína a vývaru. Přisypeme celý pepř, osolíme a pod pokličkou dusíme přibližně 20 minut. Podle potřeby přiléváme víno a vývar.

2

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

3

V druhé pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme dozlatova. Zmírníme oheň, přilijeme obsah pánve s cibulí a kotlety dusíme přikryté doměkka. Podle potřeby podléváme vínem a vývarem, kotlety několikrát obrátíme.

4

Krátce před koncem dušení přidáme hořčici a najemno nakrájenou kyselou okurku. Omáčku můžeme před podáváním přecedit přes síto.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept