Jednoduchý recept

Salát z listového špenátu

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47428
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
150 g Olivy zelené
150 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Oregano sušené
1 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Feta

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 306kJ
3% Sacharidy 12 g
39% Tuky 30 g
35% Sodík 691 mg
13% Bílkoviny 7 g

Salát z listového špenátu postup přípravy receptu:

1

Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. V pánvi se dvěma lžícemi oleje papriku opečeme tak, aby na povrchu zhnědla.

2

Dresink: Do hrníčku nebo na hluboký talíř dáme olej, vymačkanou citrónovou šťávu, cukr, pepř, sůl a vše dobře prošleháme. V pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje, vsypeme ořechy a opékáme, aby dostali hnědou barvu.

3

Připravenou papriku nakrájíme na tenké proužky, dáme ji do salátové mísy, přidáme ořechy, umyté a osušené špenátové listy, celé olivy, na kostky nakrájenou fetu, zalijeme připraveným dresinkem a všechny suroviny promícháme.

4

Hotový salát rozdělíme na talíře, každou porci posypeme oreganem a podáváme.

Poznámka

Takto připravený salát podáváme jako studený předkrm s chlebem pita. Servírujeme ho také jako přílohu k různým druhům pečeného masa, ale také k rybám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept