Salát z listového špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z listového špenátu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47428 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
150 g | Olivy zelené |
150 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 407,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Ořechy vlašské, Oregano sušené, Paprika žlutá, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z listového špenátu postup přípravy receptu:
1 | Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. V pánvi se dvěma lžícemi oleje papriku opečeme tak, aby na povrchu zhnědla. |
2 | Dresink: Do hrníčku nebo na hluboký talíř dáme olej, vymačkanou citrónovou šťávu, cukr, pepř, sůl a vše dobře prošleháme. V pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje, vsypeme ořechy a opékáme, aby dostali hnědou barvu. |
3 | Připravenou papriku nakrájíme na tenké proužky, dáme ji do salátové mísy, přidáme ořechy, umyté a osušené špenátové listy, celé olivy, na kostky nakrájenou fetu, zalijeme připraveným dresinkem a všechny suroviny promícháme. |
4 | Hotový salát rozdělíme na talíře, každou porci posypeme oreganem a podáváme. |
Poznámka
Takto připravený salát podáváme jako studený předkrm s chlebem pita. Servírujeme ho také jako přílohu k různým druhům pečeného masa, ale také k rybám.