Recept

Lesní ovoce s citronovým přelivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 47429
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

2 ks Citrony
140 g Cukr krupice
800 g Lesní plody - mražené
1 ks Levandule - květ
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 609kJ
15% Sacharidy 54 g
19% Tuky 15 g
3% Sodík 64 mg
16% Bílkoviny 9 g

Lesní ovoce s citronovým přelivem postup přípravy receptu:

1

Ovoce opláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Do hrnce nasypeme 100g cukru a pomalu rozpouštíme, dokud nevznikne karamel. Do hrnce přidáme víno, ovoce a vaříme, dokud se víno téměr neodpaří.

2

Stranou si oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme s 20 g cukru a umícháme do hladka. Přidáme šťávů z citronu a nadrobno nasekanou citronovou kůru.

3

Bílky ušleháme do sněhu, přidáme zbytek cukru, citronovou šťávu s kůrou z druhého citronu a smetanu. Bílky smícháme se žloutky a šleháme tak dlouhou, dokud směs neztuhne, poté ji dáme do malých forem a necháme zatuhnout v ledničce.

4

Ovoce rozložíme na talíř a přidáme obsah formiček. Na ozdobu použijeme větvičku levandule.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept