Kalamáry s citronem a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kalamáry s citronem a česnekem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47430 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Citrony |
70 g | Cukr krupice |
400 g | Kalamáry |
40 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
50 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 245,0mg |
Draslík | 573,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Cukr krupice, Kalamáry, Oříšky piniové, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kalamáry s citronem a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Tři citrony omyjeme, vcelku je zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby na 20 minut při teplotě 200°C. Ještě za tepla jim odstraníme pecky, dáme do mixéru a spolu s olivovým olejem našleháme dohladka. Směs poté přecedíme a dáme stranou. |
2 | Očištěné a omyté kalamáry nakrájíme na tenké proužky, osolíme a opepříme dle chuti a zprudka opečeme na pánvi. |
3 | Do misky prolisujeme česnek, přidáme nahrubo nasekanou petrželku a nastrouháme citronovou kůru. Vše promícháme, zalijeme citronovou šťávou a pořádně zamícháme. |
4 | Na pánvi rozehřejeme máslo a opražíme na něm oříšky. Kalamáry poté rozložíme na talíř, posypeme oříšky a zalijeme první česnekovou směsí a následně citronovým pyré. |