Salát z hroznového vína s jablky a restovanými dýňovými semeny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z hroznového vína s jablky a restovanými dýňovými semeny
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 47432 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Dýňová semínka |
400 g | Hroznové víno |
2 ks | Jablka |
200 ml | Likér pomerančový |
0,5 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 404,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Dýňová semínka, Hroznové víno, Jablka, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z hroznového vína s jablky a restovanými dýňovými semeny postup přípravy receptu:
1 | Dýňová semínka vyloupeme a na rozpáleném másle orestujeme. Kuličky hronového vína omyjeme, rozpůlíme a vmícháme k semínkům. Přidáme na kousky pokrájená jablka. |
2 | Marinádu připravíme z medu, šťávy vymačkané z citronu a pomerančového likéru. Vše společně rozmícháme a marinádou přelijeme salát. Můžeme ihned podávat. |
Poznámka
Použijeme 200g bílého a 200g modrého hroznového vína. Místo dýňových semínek možno použít slunečnicová semena.