Jednoduchý recept

Makedonská rýžová pilau s pistáciemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 47433
Kategorie: Rýže

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Hřebíček
3 polévková lžíce Korintky
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Petržel kudrnka
3 polévková lžíce Pistácie
3 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
300 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Šalvěj sušená
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 580kJ
27% Sacharidy 97 g
27% Tuky 20 g
70% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 14 g

Makedonská rýžová pilau s pistáciemi postup přípravy receptu:

1

Sušená rajčata namočíme do vody. Cibuli nadrobno pokrájíme a na rozpáleném oleji krátce orestujeme. Přisypeme rýži, nasekané pistácie a podusíme cca 5 minut.

2

Poté vmícháme korintky, rajčata, šalvěj, petrželku a hřebíček a zalijeme horkým vývarem. Zakryté poklicí dusíme na mírném ohni cca 45 minut. Hotový pokrm ochutíme solí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept