Salát se zeleným chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát se zeleným chřestem
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47436 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
750 g | Chřest zelený |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice |
200 g | Jahody zahradní |
30 ml | Med včelí |
30 ml | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 ks | Okurka salátová |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
50 ml | Pomerančová šťáva |
100 g | Rukola |
200 g | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 381,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Med včelí, Okurka salátová, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Hořčice, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový extra panenský, Rukola, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát se zeleným chřestem postup přípravy receptu:
1 | Stonky chřestu oloupeme a omyjeme. V hrnci uvaříme vodu, přidáme do ní cukr, sůl a minutu ještě vaříme. Poté ve vodě spaříme chřest a ihned zase zchladíme v ledové lázni. |
2 | V misce smícháme pomerančovou šťávu, med, ocet, olej a hořčici. Všechny suroviny zamícháme a dáme do chladničky. |
3 | Jahody a salát opláchneme od nečistot. Okurku nakrájíme na plátky. Chřest nakrájíme na kolečka, přidáme k jahodám a zalijeme připravenou polevou z misky. |
4 | Na talíř postupně dáváme salát, plátky okurek. Na ně přidáme jahody s kolečky chřestu a omáčkou. Nakonec vše ještě obložíme rukolou. |