Jednoduchý recept

Salát se zeleným chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 16 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 47436
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

750 g Chřest zelený
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčice
200 g Jahody zahradní
30 ml Med včelí
30 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
1 ks Okurka salátová
20 ml Olej olivový extra panenský
50 ml Pomerančová šťáva
100 g Rukola
200 g Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 186 kcal
Kilojoule 780kJ
9% Sacharidy 31 g
8% Tuky 6 g
10% Sodík 204 mg
13% Bílkoviny 7 g

Salát se zeleným chřestem postup přípravy receptu:

1

Stonky chřestu oloupeme a omyjeme. V hrnci uvaříme vodu, přidáme do ní cukr, sůl a minutu ještě vaříme. Poté ve vodě spaříme chřest a ihned zase zchladíme v ledové lázni.

2

V misce smícháme pomerančovou šťávu, med, ocet, olej a hořčici. Všechny suroviny zamícháme a dáme do chladničky.

3

Jahody a salát opláchneme od nečistot. Okurku nakrájíme na plátky. Chřest nakrájíme na kolečka, přidáme k jahodám a zalijeme připravenou polevou z misky.

4

Na talíř postupně dáváme salát, plátky okurek. Na ně přidáme jahody s kolečky chřestu a omáčkou. Nakonec vše ještě obložíme rukolou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept