Jednoduchý recept

Rizoto z humra s hráškovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 47437
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
200 g Hrášek
1200 g Humr
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rýže jasmínová
70 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
60 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 890 kcal
Kilojoule 3 723kJ
17% Sacharidy 61 g
56% Tuky 42 g
66% Sodík 1 g
122% Bílkoviny 68 g

Rizoto z humra s hráškovým krémem postup přípravy receptu:

1

Humra spaříme ve vroucí vodě, ve které jej následně 15 minut vaříme. Potom zchladíme ledovou vodou, necháme vychladnout a maso vyloupneme z krunýře. Maso z končetin nasekáme na drobné kousky, z ocasu vyjmeme střívko a klepeta necháme vcelku.

2

Do mixéru nasypeme hrášek, přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Přilijeme smetanu a vše rozmixujeme na krém.

3

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme vanilku a chilli. Lehce zamícháme a máslem potřeme humří maso.

4

Uvaříme rýži dle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejeme máslo a rýži v něm ještě dvě minuty restujeme. Přidáme nakrájené humří maso, pažitku a sůl s pepřem dle chuti.

5

Rizoto rozložíme na talíř, zalijeme hřáškovým krémem a posypeme parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept