Jednoduchý recept

Medailonky z jelena na houbách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 47438

Ingredience

150 g Houby čerstvé
600 g Jelení maso
300 g Kompot broskvový
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 371kJ
5% Sacharidy 18 g
14% Tuky 10 g
7% Sodík 147 mg
65% Bílkoviny 37 g

Medailonky z jelena na houbách postup přípravy receptu:

1

Houby opláchneme a necháme je okapat. Nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo a houby spolu s tymiánem orestujeme. Poté je zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme stranou na pánvi.

2

Broskve nakrájíme na plátky, rozložíme do zapékací mísy, zalijeme vínem, posypeme solí a pepřem a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 20 minut.

3

Maso potřeme solí a pepřem z obou stran a zprudka opečeme na pánvi tak, aby zůstalo uvnitř šťavnaté.

4

Omáčku připravíme ze štávy z masa, kterou smícháme se šťávou z broskví a vínem. K masu přidáme houby, pečené broskve a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept