Polévka z rajčat a cizrny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z rajčat a cizrny
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47439 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
500 g | Cizrna |
3 polévková lžíce | Kečup ostrý |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Pórek |
1 kg | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 55g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,9mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cizrna, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z rajčat a cizrny postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu vsypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme celou noc namočenou. Druhý den cizrnu v té samé vodě povaříme přibližně 60 minut. Potom ji scedíme a necháme stranou k dalšímu použití. |
2 | Umytá rajčata rozřízneme na polovimy, naskládáme na plech, pokapeme je olejem a v předehřáté troubě pečeme 30 minut. K teplým rajčatům přidáme oloupaný česnek a spolu rozmixujeme. |
3 | Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, přidáme rozmixovaná rajčata, kečup, připravenou cizrnu, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme na kolečka nakrájený pórek a pod poklici na mírném ohni povaříme asi 20 minut. |
4 | Uvařenou polévku naléváme na hluboké talíře, každou porci posypeme oreganem a podáváme. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou s čerstvým chlebem, ale také čerstvým pečivem.