Omáčka z lilku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z lilku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47444 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
500 g | Lilek |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 355,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Lilek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z lilku postup přípravy receptu:
1 | Lilek omyjeme, osušíme rozpůlíme a naskládáme na plech. Česnek oloupeme a přidáme k lilku. Zeleninu dobře pokapeme olejem, vložíme do horké trouby, kde necháme při 200 stupňové teplotě péct přibližně 30 minut. |
2 | Upečené lilky lžící vydlabeme, dáme do misky, přidáme opečený česnek a mixérem rozmixujeme na hladkou kaši. Do kaše podle potřeby přilijeme olej, podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme také vymačkanou citrónovou šťávou a ještě chvilku mixujeme. |
Poznámka
Omáčku podáváme jak teplou, tak studenou jako přílohu k různým masům, ale také s chlebem pita.