Recept

Pečená kachna se zelím a bramborem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 260 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 47445
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
300 g Cukr krupice
1 ks Kachna mražená
1 špetka Kmín celý
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
1 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

97% Kalorie 1,923 kcal
Kilojoule 8 046kJ
29% Sacharidy 106 g
189% Tuky 142 g
11% Sodík 229 mg
105% Bílkoviny 59 g

Pečená kachna se zelím a bramborem postup přípravy receptu:

1

Den před pečením kachnu potřeme solí a kmínem. Kachnu druhý den dáme do pekáče, lehce podlijeme vodou a pečeme 4 hodiny při 140°C.

2

Během pečení připravíme zelí. Hlávku nakrájíme na proužky. Na kachním sádle (můžeme využít výpeček z kachny) opečeme cibulku nakrájenou nadrobno. K cibulce přidáme zelí, kmín, pepř, sůl a cukr dle vlastní chuti. Podusíme doměkka, zahustíme octem, moukou a dáme stranou.

3

Brambory uvaříme ve slupce doměkka v osolené vodě. Měkké brambory oloupeme, nakrájíme a přidáme jako přílohu ke kachně a zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept