Recept

Kančí ragú se šípkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 47447
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Bobkový list
200 g Celer řapíkatý
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Jalovec
100 g Jíška instantní
2 kg Kančí maso
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
50 g Povidla švestková
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
100 g Sádlo syrové
100 g Šípky sušené
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 l Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 817 kcal
Kilojoule 3 418kJ
9% Sacharidy 32 g
176% Tuky 132 g
2% Sodík 44 mg
117% Bílkoviny 66 g

Kančí ragú se šípkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kančí maso nakrájíme na větší kousky, celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu tři minuty opékáme.

2

Šípky zbavíme stopek a okvětí. Rozpůlíme je, odstraníme jádřince i s chloupky a důkladně promyjeme studenou vodou. Potom je uvaříme ve vodě doměkka.

3

Nakonec šípky rozmixujeme na protlak. K zelenině přidáme povidla, rozmixovaný šípek a koření. Vše poté na pánvi lehce povaříme. Jakmile zelenina změkne, přidáme jíšku a smetanu na zahuštění. Případně ještě dochutíme kořením.

4

Maso potřeme ze všech stran solí a pepřem, dáme na pánev spolu se sádlem a opečeme. Po pěti minutách přilijeme víno a opékáme doměkka.

5

Maso nakonec zalijeme připravenou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Kančí ragú ideálně podáváme s domácími bramboráčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept