Kančí ragú se šípkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bobkový list |
200 g | Celer řapíkatý |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Jalovec |
100 g | Jíška instantní |
2 kg | Kančí maso |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
50 g | Povidla švestková |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
100 g | Sádlo syrové |
100 g | Šípky sušené |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 509,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Kančí maso, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rozmarýn čerstvý, Sádlo syrové, Šípky sušené, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Jíška instantní, Mrkev kořen, Povidla švestková, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí ragú se šípkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso nakrájíme na větší kousky, celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu tři minuty opékáme. |
2 | Šípky zbavíme stopek a okvětí. Rozpůlíme je, odstraníme jádřince i s chloupky a důkladně promyjeme studenou vodou. Potom je uvaříme ve vodě doměkka. |
3 | Nakonec šípky rozmixujeme na protlak. K zelenině přidáme povidla, rozmixovaný šípek a koření. Vše poté na pánvi lehce povaříme. Jakmile zelenina změkne, přidáme jíšku a smetanu na zahuštění. Případně ještě dochutíme kořením. |
4 | Maso potřeme ze všech stran solí a pepřem, dáme na pánev spolu se sádlem a opečeme. Po pěti minutách přilijeme víno a opékáme doměkka. |
5 | Maso nakonec zalijeme připravenou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Kančí ragú ideálně podáváme s domácími bramboráčky.