Recept

Domácí zvěřinová paštika

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 47452
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 ks Bobkový list
5 stroužek Česnek
2 ks Cibule
500 g Játra kuřecí
200 g Kančí maso
200 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Nové koření mleté
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Sádlo syrové
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
300 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 829kJ
2% Sacharidy 5 g
81% Tuky 61 g
18% Sodík 353 mg
35% Bílkoviny 20 g

Domácí zvěřinová paštika postup přípravy receptu:

1

Kuřecí játra nakrájíme na větší kousky. Totéž uděláme s masem z divočáka. Na pánvi rozpálíme sádlo, maso i játra opečeme, do pánve přidáme sůl, pepř, slaninu, nahrubo pokrájenou cibuli a prolisujeme česnek. Vše ještě chvíli smažíme.

2

Přidáme víno, zakryjeme pokličkou, dvě minutky podusíme. Vše necháme vychladnout, vložíme do mlýnku či mixeru a zpracujeme. Připravíme formu na paštiku, vymažeme ji sádlem a vyplníme hmotou z mlýnku. Necháme přes noc odležet a podáváme.

Poznámka

Sercírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept