Jelení guláš s brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš s brusinkami
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47455 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nálev | |
---|---|
2 g | Bobkový list |
100 g | Cibule |
4 g | Jalovec |
6 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
3 g | Tymián sušený |
250 ml | Víno bílé |
Guláš | |
8 g | Česnek sušený |
300 g | Cibule |
1000 g | Jelení maso |
30 g | Jíška instantní |
120 g | Kompot brusinkový |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
200 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
600 g | Těstoviny vařené (průměr) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 205,4mg |
Draslík | 872,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Tymián sušený, Víno bílé, Česnek sušený, Cibule, Jelení maso, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Těstoviny vařené (průměr) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Jíška instantní, Kompot brusinkový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš s brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné a očištěné jelení maso nakrájíme na kostky, vložíme do misky, zalijeme bílým vínem, přisypeme nahrubo pokrájenou cibuli, nové koření, bobkový list, jalovec, tymián, celý pepř, necháme několik hodin uležet. Nejlépe přes noc. |
2 | Druhý den oloupeme cibuli, rozkrájíme ji nadrobno, slaninu na kostičky. V hrnci rozehřejeme kousek sádla, přisypeme kostičky slaniny a rozškvaříme. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme naložené maso, osmažíme, osolíme, opepříme, podlijeme nálevem z misky včetně cibule, jen nepřidáváme koření z nálevu. Posypeme mletou paprikou, sušeným mletým česnekem a dusíme téměř do měkka. V případě potřeby podléváme horkou vodou. Zahustíme instantní jíškou, přilijeme brusinkový kompot, dodusíme, podle chuti dosolíme a odstavíme. |
3 | Podáváme s vařenými těstovinami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.