Recept

Jelení guláš s brusinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47455
Kategorie: Maso

Ingredience

Nálev
2 g Bobkový list
100 g Cibule
4 g Jalovec
6 g Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
3 g Tymián sušený
250 ml Víno bílé
Guláš
8 g Česnek sušený
300 g Cibule
1000 g Jelení maso
30 g Jíška instantní
120 g Kompot brusinkový
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
50 g Sádlo škvařené
200 g Slanina vepřová
8 g Sůl
600 g Těstoviny vařené (průměr)

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 951kJ
13% Sacharidy 48 g
42% Tuky 31 g
45% Sodík 896 mg
88% Bílkoviny 49 g

Jelení guláš s brusinkami postup přípravy receptu:

1

Odblaněné a očištěné jelení maso nakrájíme na kostky, vložíme do misky, zalijeme bílým vínem, přisypeme nahrubo pokrájenou cibuli, nové koření, bobkový list, jalovec, tymián, celý pepř, necháme několik hodin uležet. Nejlépe přes noc.

2

Druhý den oloupeme cibuli, rozkrájíme ji nadrobno, slaninu na kostičky. V hrnci rozehřejeme kousek sádla, přisypeme kostičky slaniny a rozškvaříme. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme naložené maso, osmažíme, osolíme, opepříme, podlijeme nálevem z misky včetně cibule, jen nepřidáváme koření z nálevu. Posypeme mletou paprikou, sušeným mletým česnekem a dusíme téměř do měkka. V případě potřeby podléváme horkou vodou. Zahustíme instantní jíškou, přilijeme brusinkový kompot, dodusíme, podle chuti dosolíme a odstavíme.

3

Podáváme s vařenými těstovinami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept