Recept

Kuřecí plátky s omáčkou ze smržů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47460

Ingredience

2 ks Bobkový list
100 g Celer řapíkatý
20 g Koriandr čerstvý
800 g Kuřecí prsa
100 g Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
40 ml Olej olivový
20 g Pepř černý celý
5 g Pepř černý mletý
100 g Pórek
8 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
3 dl Vývar drůbeží
8 stroužek Česnek
Na omáčku
250 g Cibule
40 ml Olej olivový
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Smrže sušené
10 g Tymián čerstvý
140 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 748 kcal
Kilojoule 3 128kJ
8% Sacharidy 29 g
57% Tuky 43 g
51% Sodík 1 g
77% Bílkoviny 43 g

Kuřecí plátky s omáčkou ze smržů postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nařízneme do kapes, posolíme zevnitř i zvenčí, opepříme, do vzniklých kapes vložíme česnek, spíchneme párátkem. Do velkého hrnce nalijeme studený vývar, přidáme bobkový list, koriandr, tymián, zeleninu, pepř a sůl, přivedeme k varu, povaříme 10 minut. Opatrně vložíme kuřecí prsa a vaříme dalších 10 minut. Uvařené maso vyjmeme, necháme odpočinout na míse.

2

V rendlíku přivedeme k varu vodu, do ní ponoříme na 20 minut smrže. Potom je vyjmeme děravou naběračkou, necháme okapat. Zatím v rendlíku na rozpáleném oleji osmažíme cibuli nadrobno, přidáme tymián a česnek, vše opečeme přibližně 5 minut do zlatova. Přihodíme nakrájené smrže a opékáme dalších 5 minut. Nakonec zalijeme výluhem ze smržů a vínem, necháme prudce povařit, až se téměř všechna tekutina odpaří. Přidáme litr vývaru z kuřecího masa, 8 minut povaříme na mírném ohni, zalijeme smetanou a dál vaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme, rozmixujeme ručním mixérem.

3

Kuřecí prsa vložíme na pánev a opékáme na rozpáleném oleji 4 minuty z každé strany, na poslední minutu přihodíme na pánev kostku másla a maso vydatně poléváme, aby bylo šťavnaté. Zároveň také ohříváme omáčku na mírném ohni, aby zůstala horká. Podáváme porci masa upravenou na talíři a bohatě přelitou smržovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept