Jednoduchý recept

Fetou plněná rajčata

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47462

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 706kJ
5% Sacharidy 17 g
49% Tuky 37 g
19% Sodík 375 mg
15% Bílkoviny 8 g

Fetou plněná rajčata postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme, odřízneme vršky, lžící vydlabeme vnitřky, které následně nakrájíme na malé kostičky, vložíme do misky. Přidáme drobně pokrájený sýr Feta, nasekané oříšky, rozkrájené olivy, jogurt, za stálého míchání vmícháme olej. Všechny suroviny dobře promísíme.

2

Rajčata naplníme připravenou náplní tak, aby měla nahoře kopeček, na který položíme uříznutý vršek z rajčat. Naplněná rajčata vyskládáme na plech, pokapeme olejem, vložíme do nahřáté trouby a pečeme 30 minut.

3

Hotová rajčata podle porci rozdělíme na talíře, každou porci posypeme oreganem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Takto připravená rajčata podáváme s pečenými brambory, s chlebem nebo s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept